foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Odličan nastup članova Triatlon kluba Jarun u Nagyatadu na triatlonu Ironman distance eXtremeMan-u: 3,8 km plivanja, 180 km bicikla, 42.2 km trčanja.

Nastupilo je ukupno 5 članova kluba; prekaljeni željezni ljudi Joža Dikon i Damir  Ćurić, a po prvi put su na zahtjevnoj triatlon distanci nastupili Mirela Malović Vassung, Tereza Vuković i Kristijan Žerjav.
Naši debitanti su oko Nove godine odlučili da bi mogli pokušati Ironman utrku, bez ikakvog posebnog treniranja i priprema za tako zahtjevnu avanturu. S jednim službenim olimpijskim triatlonom u svom životu i jednim trening-roštilj half triatlonom prije godinu dana, krenuli su odmah na najzahtjevniji triatlon: Ironman.

Pridružili su se Zoran Košćak-Kizo i Goran Livada, isto debitanti u ovoj utrci i svi su uspješno stigli na cilj u vremenima:
Damir Ćurić 13h:21:45
Zoran Košćak 13h:42:12
Goran Livada 13h:53:41
Mirela Malović Vassung 14h:06:38
Kristijan Žerjav 14h:57:37
Tereza Vukojević 14h:58:30
Josip Dikon 16h:02:14

Cijela organizacija eXtremeMan-a je fantastična: kamp u kojem smo bili smješteni je uz sam cilj. Odmah uz kamp je Aqua park sa nekoliko bazena koje se mogu besplatno koristiti ako nastupate u utrci. Navijanje i bodrenje tokom cijele utrke do samog završetka/limita, pomaže da ne posustanete na nijednom dijelu utrke. I vatromet na kraju. A najvažnije, osjećaj da si prolaskom kroz cilj uspio napraviti nešto izuzetno zahtjevno bez obzira na rezultat, što je i sam moto utrke: "Az at maga a cél"...ili po naški..."Put je cilj". I kako je Ćura rekao: ";... čine ovu brand utrku u Mađarskoj jako lijepim doživljajem koji te mami da ga svake godine opet ponoviš. Preporuka svima onima koji se usude postati Ironmani!"


Video